Ders kayıtlarının yapılacağı sayfa: bys.ibu.edu.tr veya bys2.ibu.edu.tr

Yaz öğretimi ders kayıtları (1.Aşama) 19 – 21  Haziran  2017

Yaz öğretimi ders kayıtları (2.Aşama) 28 – 30  Haziran  2017

Haftalık Ders Programları için buraya tıklayınız.

Yaz öğretimi ders kaydında danışman onayı / ekle-sil dönemi yoktur. Bu nedenle ders kaydının doğru yapılması önemlidir. Kayıt için bir hakkınız vardır.

Kayıt dönemi boyunca bys.ibu.edu.tr adresine giriş yapılarak duyurular takip edilmelidir.

İktisat Bölümünde açılan İktisada Giriş I ve İktisada Giriş II dersleri için öğrenci numarasının sonu tek rakamla biten öğrenciler 01, çift rakamla biten öğrenciler 02 grubudur.

Aşağıda yer alan bilgi notları dikkatle takip edilmelidir.

• 2016-2017 Yaz Öğretimi DERS KAYITLANMA YARDIM SAYFASI (19-21 Haziran 2017 tarihleri arasında önce bys.ibu.edu.tr adresinden ders seçimi yapılmalı, bankaya ekranda gözüken harç yatırılmalı ve tekrar bys.ibu.edu.tr adresine giriş yapılarak ders kaydı onaylanmalıdır (Kayıt yenileme ekranında seçimlerimi kaydet düğmesine basılmalıdır.). Bu işlemi yaptığınızda ders seçim ekranında sağ üst kısımda "yaz okulu ilk kayıt" yazmalıdır. )

Tüm öğrencilerimizin 2016-2017 Yaz Öğretimi Uygulama Esaslarını en az bir kez okumaları tavsiye edilir.

Yapılması gerekenler

1. aşama: 19-21 Haziran 2017 tarihleri arasında önce bys.ibu.edu.tr adresinden ders seçimi yapılmalı, bankaya ekranda gözüken harç yatırılmalı ve tekrar bys.ibu.edu.tr adresine giriş yapılarak ders kaydı onaylanmalıdır (Kayıt yenileme ekranında seçimlerimi kaydet düğmesine basılmalıdır.). Bu işlemi yaptığınızda ders seçim ekranında sağ üst kısımda "yaz okulu ilk kayıt" yazmalıdır.

Kaydınızı taslak aşamasında bırakmamalısınız! Yoksa kayıtlanmamış sayılırsınız!

2. aşama: 28 – 30  Haziran  2017 tarihleri arasında kapanan ders olması halinde ya da kaydınızı tekrar onaylamanız için kullanılır. Mutlaka bu işlemleri yapmanız gerekir.

Kaydınızı taslak aşamasında bırakmamalısınız! Yoksa kayıtlanmamış sayılırsınız!

Yaz okulunda kayıt için bir hakkınız vardır. Bu nedenle ders seçimleri doğru yapılmalıdır. İtiraz edemezsiniz. Danışman onayı, düzeltme işlemi yoktur.

Tüm işlemleri kendiniz yapmalısınız! Bilgisayardan kaydınızı yapmanız tavsiye edilir (Mozilla Firefox üzerinden).

Farklı tarihlerde sisteme girerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı duyurularını takip etmelisiniz.

Yaz döneminde ara sınavlar için program yapılmamaktadır. Sınav tarih ve saatleri her öğretim üyesi tarafından ilan edilmektedir. Final için program yapılmaktadır.