Uzaktan Eğitime Hazırlık hk.

21 Mart 2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencilerimizin uzaktan öğretim sistemini sağlıklı kullanabilmesi ve bilgi teknolojileri eş zamanlı/eş zamansız dersler yapabilmesi için e-posta adreslerinin ve cep telefon numaralarının güncel tutmaları büyük önem taşımaktadır. (Güncelleme işleminin anlatıldığı video)

Öğrencilerimizin ders kayıtlarını yaptıkları Bilgi Yönetim Sistemi-BYS (http://bys.ibu.edu.tr) üzerinden iletişim bilgilerinin (e-posta ve cep telefon numarası) güncel olduğundan emin olmaları, varsa gerekli değişiklikleri sistem üzerinden yapmaları gerekmektedir.

İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde, yaşanan olumsuzlukları el birliğiyle ve kenetlenerek atlatmak için Ülkemiz genelinde gösterilen büyük çaba ve fedakarlıkların, yükseköğretimdeki yansımalarından biri olan bu uygulamanın başarıyla sonuçlanması için tüm paydaşlarımızın gerekli desteği vermesini bekliyoruz.

Bu konuda gerekli iletişim e-posta adresleri üzerinden sağlanacağı için öğrenci ve öğretim elemanlarımızın düzenli olarak e-posta hesaplarını kontrol etmeleri, Üniversitemiz ana sayfasında (www.ibu.edu.tr) yapılan duyuru ve bilgilendirmeleri takip etmeleri gerekmektedir.

30.03.2020 tarihinden itibaren http://iibf.ibu.edu.tr/component/k2/item/418-2019-2020-bahar-donemi-ders-programlari adresindeki haftalık ders programlarına uygun olarak derslerin yapılması planlanmaktadır.

Öğrencilerin ibuzem.ibu.edu.tr adresindeki sisteme giriş bilgileri 29.03.2020 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır. Bu tarihe kadar sisteme girş yapamayabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine giriş için kullanacağınız kullanıcı adı ve parola bilgileriniz aşağıdaki gibi olacaktır. Daha önce sisteme giriş bilgileri tanımlanan öğrenciler muhtemelen eski bilgileri ile sisteme giriş yapabileceklerdir.

Kullanıcı Adı : Okul Numaranız (Lütfen okul numarınızın başına o harfi eklemeyiniz.)
Parola : T.C. Kimlik Numaranız

Dünya çapında yaşanan yeni Koronavirüs (Covid-19) hastalığı salgını nedeniyle Üniversitemizde yürütülen eğitim ve öğretim sürecinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere;

• 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi derslerinin uzaktan öğretim yoluyla verilmesi suretiyle 30.03.2020 tarihinde kaldığı yerden devam edecek şekilde yeniden başlatılmasına, daha önce yapılan iki haftalık eğitim göz önüne alınarak derslerin 19.06.2020 tarihinde sona ermesine,
  • Üniversitemiz önlisans, lisans ve lisansüstü programlarda okutulan teorik derslerin 30.03.2020 tarihinden itibaren eş zamanlı (senkron) veya eş zamansız (asenkron) olarak uzaktan öğretim yoluyla verilmesine,
  • Öğrencilerin senkron yapılan derslere katılmaları veya katılmayanların asenkron dersleri izlemeleri durumunda devamlı sayılmalarına,
  • Teorik ve uygulamanın birlikte yürütüldüğü derslerin teorik kısımlarının uzaktan öğretim yoluyla yürütülerek ders kapsamındaki uygulamaların ilerleyen zamanlarda belirlenecek yoğunlaştırılmış uygulama takvimine göre yapılmasına,
  • Staj, laboratuvar ve uygulama derslerinin daha sonra belirlenecek yoğunlaştırılmış uygulama takvimine göre yapılmasına,
  • Akademik takvimde yer alan ara sınav haftasının iptal edilmesine,
  • Dönemde verilen dersler için ara sınav ve dönem sonu sınav takvimi ile ilgili açıklamaların salgının seyrine göre daha sonra yapılmasına,
  • Dersi verecek öğretim elemanları ve ders programlarının akademik birimlerce belirlenip 25 Mart mesai bitimine kadar İBUZEM’e bildirilmesine karar verilmiştir.

Öğrencilerimize duyurulur.